miercuri, 1 aprilie 2015

Folia de protectie

Stimati pasionati de smartphone-uri, cum va simtiti atunci cand dupa ce tocmai ati cumparat un ultim model de telefon inteligent se intampla sa il puneti in acelasi buzunar cu cheia de la masina, sau sa il scapati pe aleea din curte iar ecranul "proaspatului" dispozitiv sa se zgarie sau sa se sparga? Nu cred ca este un sentiment placut, mai ales ca reparatia va necesita un buget destul de mare si, pe timpul cat telefonul este in service, va vor lipsi proprietatile acestuia.

Dupa cum probabil stiti deja, un accesoriu nelipsit al telefonului dumneavoastra, pe langa incarcator, este folia de protectie. Ea se gaseste in toate magazinele care se ocupa cu accesorii si reparatii de telefoane, uneori chiar si in supermarketuri. Calitatea difera, in functie de preturi, evident cele mai ieftine fiind mai putin rezistente.

Puteti cumpara o folie personalizata pentru modelul telefonului dumneavoastra sau puteti opta pentru una universala, pe care cu ajutorul unui marker si al unei lame de bisturiu o veti putea decupa dupa dimensiunile si formele telefonului pe care il detineti. Aceasta decupare este de preferat sa se faca pe un carpator de lemn sau pe o masa din gradina, care primesc fara probleme cateva zgarieturi lasate de lama de bisturiu. Nu incercati sa decupati direct pe telefon, probabilitatea de a gresi si de a lasa niste zgarieturi adanci pe display este mare.

Exista folie protectie transparenta, care mentine culorile vii, originale, ale telefonului si care, la atingere, este comuna, nu are nimic deosebit. Folia mata, in schimb, intuneca putin culorile vii ale ecranului, dar la atingere este mai fina, mai delicata. Utilizarea unei folii mate are avantaje si dezavantaje. Avantajul este ca ofera o senzatie de calitate superioara a materialului folosit in realizarea telefonului, iar dezavantajul este ca in lumina puternica a soarelui nu veti prea putea vedea mare lucru in display-ul  telefonului dumneavoastra.

Indiferent ca alegeti o folie mata sau una transparenta, trebuie sa apelati la un specialist daca vreti sa obtineti o lipire perfecta. Spun asta deoarece sunt mai multe metode de lipire a foliei, metode care daca vreti sa va iasa corect trebuie sa le exersati cu multe folii pe multe tipuri de telefoane…vorba aceea: "Repetitia e mama invataturii". O descriere sumara a unei metode de lipire va pot oferi in randurile ce urmeaza. Pentru inceput se curata foarte bine ecranul telefonului, cat este el de mare sau de mic, cu solutie de curatat geamuri/lentile de aparat foto/lentile de ochelari.

Dupa aceasta etapa, se curata foarte bine cu o carpa curata, uscata. Se lipeste prima parte a foliei, notata cu 1, de ecranul telefonului, asezand-o cu atentie. Se scot bulele de aer cu un card, prin presare usoara si impingere. Dupa eliminarea tuturor bulelor, mai aveti de scos partea a doua a foliei, notata cu 2. Teoretic ar trebui sa aveti telefonul acoperit cu o folie frumoasa care sa va protejeze ecranul de praf si zgarieturi. Doar exercitiul va poate garanta succesul in acest proces. Multa bafta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu