sâmbătă, 30 mai 2015

Electricitatea, sursa de combustibil alternativ

Pomparea electronilor in loc de combustibil lichid pentru a face o sursa de combustibil alternativ nu este imposibila. Energia electrica este considerata un combustibil alternativ, deoarece este folosita pentru a incarca bateriile care alimenteaza motoarele in cazul vehiculelor electrice. Masinile electrice pot fi, de asemenea, alimentate de celule de combustie cu hidrogen in loc de baterii.

Chiar daca vehicululul in sine produce zero poluanti, daca luam in calcul si faptul ca emisiile provenite de la statiile de putere din surse traditionale (carbune, combustibil lichid sau nuclear), sunt generate, putem spune ca bateria unei masini electrice produce mai putin de 10 la suta din emisiile de motor cu ardere interna standard a unor autoturisme traditionale. Adaugati la asta faptul ca in fiecare an tot mai multe generatoare de energie solare sau de vant isi fac aparitia, facand atfel energia electrica curata mai disponibila si accesibila. In plus, autovehiculele cu celule de combustibil de hidrogen creeaza propriile lor surse de energie electrica fara emisii deloc.

Electricitatea poate fi doar una dintre alternativele care ar putea ajuta la alimentarea stilului tau de viata modern, un stil care uneste mii de oameni care au facut deja din electricitate sursa lor de combustibil.
Energia electrica este considerata un combustibil alternativ in temeiul legii privind politica energetica inca din 1992. Electricitatea poate fi produsa dintr-o varietate de surse de energie, inclusiv petrol, carbune, energie nucleara, hidroenergie, gaze naturale, energie eoliana, energie solara si hidrogen stocat. Vehiculele plug-in sunt capabile sa atraga energie electrica de pe bord prin surse de energie electrica si stocarea acesteia in baterii. Desi nu sunt inca disponibile pe scara larga, autovehiculele cu celule de combustibil ce utilizeaza hidrogenul pentru a genera electricitate la bordul vehiculului sunt tot mai discutate.

In cazul acestor vehicule electrice, energia etse inmagazinata in bateriile reincarcabile din bord pentru alimentarea motorului. Vehiculele care functioneaza numai cu energie electrica nu produc emisii la teava de evacuare, dar exista emisiile asociate cu producerea de energie electrica. Realimentarea vehiculelor cu energie electrica este in prezent rentabila in comparatie cu benzina, costurile putand varia in functie de regiune, tip de generare, timp de utilizare si punctul de acces.

Multi proprietari de vehicule plug-in isi incarca bateriile la domiciliu. Unii angajatori ofera acces la incarcare si la locul de munca. In multe state, conducatorul auto are, de asemenea, acces la posturile publice de incarcare din biblioteci, centre comerciale, spitale si intreprinderi.

Desi promite mult, aceasta sursa este puternic dependenta de progresele in dezvoltarea de unor baterii durabile mai economice si mai eficiente, in plus fata de cercetarile suplimentare care sa faca din aceste celule un combustibil practic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu